Att ta ansvar för sitt agerande!!!

Jag slutar aldrig förvåna mig över människor som har svårt att ta ansvar för sina egna handligar och problem. Har säkert hört alla ursäkter man kan höra. Dett måste även vara så att alla människor är så god trogna och litar blint på andra. Kan man verkligen vara så blind? Har man inget egen ansvar och känner behov av att kontrollera olika saker? Speciellt när det är pengar och andra människor inblandade. Men man får hela tiden höra att: Det skulle dom ordna, oj det trodde jag var gjort, men varför har ni inte sagt något m.m Tror att folk i allmänhet inte vill ta ansvar. Vi har faktiskt vissa lagar och regler som styr oss. Alla är inte samma och gäller inte på lika vis. Skulle man sen göra allt för att försöka hjälpa dem så får man skit för det med. Är detta vad vi vill lära våra barn att inte ta ansvar! Inte konstigt att samhället ser ut som det gör.
Människor ta reda på saker och ting hur det fungerar och vilka regler som gäller innan ni börjar lämna ert ansvar. Lär av andras misstag så slipper du göra om dem! Det är ganska smart.
Man kan finna nästan all information på nätet eller bara slå en signal till dem som vet?
Vissa saker vill vi inte lämna över till andra och bara lita på dem, utan vi måste kontrollera för vår egen skull att det blir rätt gjort. Framför allt inte glöms av och inte blir gjort.

Kommentera här: