Ta & få ansvar!

Det är ju så att allt inte kommer till en gratis i livet utan man måste jobba för vissa saker. Om man vill ha ansvar så får man lära sig att ta ansvar med. Speciellt så måste man ta ansvar för sina egna handlingar och ord. Man kan inte förutsätta att andra gör saker till. Ej heller att saker kan ske direkt för att man så önskar. Ibland måste man ta tag och göra saker fast man har det lite svårt på grund av olika saker.

Motgångar i livet ger en erfarenhet och med den kommer ansvaret. Man har ansvar mot många: vänner, jobb, skola, föräldrar, syskon m.m. Man kanske tar på sig förmycket och inte kan ta ansvaret för det man vill men då måste man säga ifrån.
Man kan inte bi tagen på allvar om man inte kan ta ansvar för sina egna handlingar och åsikter. Det går inte att komma med ursäkter hela tiden för till sist kommer ingen att höra dem. Framför allt blir man inte tillfrågad om och i olika sammanhang eftersom man alltid har en ursäkt. Ingen är intresserad av att alltid höra någon hela tiden skylla i från sig.
Det fungerar inte i arbetslivet för kollegorna skulle bli super irriterade om dom måste ta ansvar för andras handlingar oavsett vara man än arbetar.
Skjut inte upp saker som ska göras, det blir inte lättare för att man gör det. Vissa saker kan till och med bli mer besvärliga av att skjuta upp dem.