Ta & få ansvar!

Det är ju så att allt inte kommer till en gratis i livet utan man måste jobba för vissa saker. Om man vill ha ansvar så får man lära sig att ta ansvar med. Speciellt så måste man ta ansvar för sina egna handlingar och ord. Man kan inte förutsätta att andra gör saker till. Ej heller att saker kan ske direkt för att man så önskar. Ibland måste man ta tag och göra saker fast man har det lite svårt på grund av olika saker.

Motgångar i livet ger en erfarenhet och med den kommer ansvaret. Man har ansvar mot många: vänner, jobb, skola, föräldrar, syskon m.m. Man kanske tar på sig förmycket och inte kan ta ansvaret för det man vill men då måste man säga ifrån.
Man kan inte bi tagen på allvar om man inte kan ta ansvar för sina egna handlingar och åsikter. Det går inte att komma med ursäkter hela tiden för till sist kommer ingen att höra dem. Framför allt blir man inte tillfrågad om och i olika sammanhang eftersom man alltid har en ursäkt. Ingen är intresserad av att alltid höra någon hela tiden skylla i från sig.
Det fungerar inte i arbetslivet för kollegorna skulle bli super irriterade om dom måste ta ansvar för andras handlingar oavsett vara man än arbetar.
Skjut inte upp saker som ska göras, det blir inte lättare för att man gör det. Vissa saker kan till och med bli mer besvärliga av att skjuta upp dem.

Månda morron....

Efter helgens lugna vila i hemmet med lite söndags middag med Della och Zallie.
Konstig hund, hon är förtjust i gurka. :)

Hon tog sig en rast runda på vår lilla tomt efter maten.
Sen hade Magnus gjort en jätte god choklad kladd kaka till efterrätt, mums.
Sen så skypade vi lite med Mikiz och njöt av att var mätta.

Sen stickade jag klart min sjal i frilly garnet som jag beställde på yarn paradise. Min blid ger bara inte färgen rättvisa.
Just nu medan jag blogar så håller jag på att lära Mikiz som är i London att sticka via skype. Lite coolt om jag själv får säga. Tur att man har en dator och gärna sitter framför den även efter åtta timmar på jobbet. :P Hon ska lära sig att göra en mössa, det blir två räta och två aviga sen ska den sys ihopa. Resultat kommer säkert på hennes blogg sen.

Pengar och after work....

Nu börjar det närma sig slutet på allt letande efter dessa pengar som ska redovisas i bokslutet och jag har bara några kronor kvar att hitta, så skönt.
Tog tåget i morse, kan ni tänka er!!!
Då kom jag på att jag tycker det är skönt att ta min lilla bil till jobbet och slippa gå samt frysa. Det var så jvl halt i morse. Det gick knappt att gå på trottoarena för att man ha varit så slö när man skottat att det var stora knölar av snö samt skit halt. Det tar lång tid innan jag tar tåget igen....
Detta innebar att jag inte släppade med mig lunch utan att jag och en kollega tog en lunch date. Vi hade så mycket att prata om att vi önskade få sitta kvar och bara njuta av eftermiddagen men ack vi kände båda att jobbet kallade på oss. :P

Efter dagen var slut så var jag på afterwork med en annan kollega och det var därför som jag åkte tåg i morse. Man kan ju inte dricka isvatten på afterwork. :P Så vi hade några trevliga timmars mys tid tillsammans och fick pratat av oss. Det är alltid roligt att träffas utan för arbete och vara social på ett annat sätt än när man är på sin arbetsplats. MEN varför ska man tvunget göra mega portioner och servera det på jätte tallrikar????? Man orkar ju inte äta upp allt ändå. Resturangen ahde kunna servera en portion till och få in lite mer pengar istället för att slänga ut det som inte blev uppätet. Konstigt men fram med de mindre tallrikarna istället.
Tack mina vänner för både trevlig lunch och afterwork samt många goda skratt.

Så nu ska jag ta några varv på min nya stickning och njuta av resten av kvällen.