Värme i veckan!!!

Denna vecka så har meterologerna lovat en del värme. Den kommer upp från södra europa till oss. Känns ju skönt att kunna ligga på runt 14 plusgrader i november. Tänk om det kunnat vara så hela vintern men det är ju ett önske tänkande. Själv tror jag att vi kommer att få en vargavinter till. :P Det är ju bättre än att ha regn och slask hela tiden. Men det är ju som vanligt: vad ska man välja "pest eller  kolera" ? Är det bätttre med svinkallt och man fryser samt att jag får värk i kroppen eller  regn/slask så man blir blött så fort man kommer utanför dörren? Vilket dilemma vad ska man välja?
Inte konstigt att man vill flytta till Spanien och bo där. :D
Tänk så skönt vi ska ha det när vi flyttar ditt men än så bara drömmer vi om det. Så nu ska vi bara ta oss igenom en seg och säkert lång vinter innan våren är här igen.
Men denna dröm håller en levande så att vi kan genomföra den om några år när alla kidsen flytat hemmifrån. Men om det finns någon som har jobb till oss i Spanien så tveka inte att höra av er!
Men till dess så får jag stå ut i dessa vintrar i Sverige. Tur att jag har en sån härlig gubbe att älska och som älskar mig. Sen många härliga vänner och bekanta.
Nu ska jag sticka en tubsjal till sen tror jag att jag gör en till! :D Ska bara hitta någon marknad som inte är så dyr att sälja mina alster på. Eftersom jag inte tjänar så mycket på mina sjalar så kan man inte lägga allt på bordskostnaden. Även om alla min sjalar ligger här på min blogg så skulle det vara roligt att få sålt dem. Man kan ju köpa nya garner och göra fler roliga sjalar de pengarna. :)
Tänk att sitta i varma Spanien och sticka på fina sjalar under mysiga kvällar i detta underbara land. JAG LÄNGTAR SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!!!!!!!!!!!!!

Vilken resa...

Inte  ens på lördagen fick man sova länge utan var tvungen att stiga upp tidigt ändå. Så klockan var ställd och vi var bredda att stiga upp.  Allt var förberett med fika och dryck. Så vi var så laddade att vi vaknade innan klockan ringde. Det var ju tur att vi var så förberedda som vi var, för det visade sig att klockan var lite tokigt ställd men vi kom i tid ändå. Vi skulle till Rostock med vår personalförening på jobbet. Bussen lämnade Höör klockan 05.45 mot Rostock. 50 stycken pigga och glada resenärer var med på denna härliga resa.

Det var mörkt denna tidiga morgon när vi lämnade Hässleholm.

Vår solgula buss som transporterade oss denna dag.

Först åkte vi till Calles och därefter till Hansa center. Det shoppades hej vilt och alla fick med sig vad dom ville hem.

Det handlades på Kaufland och Magnus fick hem sina goda currywurstar.

Det gällde att hålla sig inom de rätta gränser så att inte tullen stoppar en.
Vissa burkar hade lite råd till den som drack dem.
Tack till alla min medresenärer för en helt underbar dag med massor av goda skratt.

Snabb dag....

Idag så skulle man klara av 8 timmar på 2 timmar. För sen skulle vi iväg på studiebesök till:

Detta på grund av att vi har ett erfarenhetsutbyte med dem. Dom är ungefär en lika stor kommun som Höör och jobbar på ungefär samma sätt med samma struktur. Det var riktigt givande idag. Att utbyta dessa erfarenheter ger ju alltid nya tips samt ideer för hur man själv ska jobba. Man görju allt för att effiktivisera sitt jobb. Tror inte att jag fick ihopa allt idag på dessa två timmar men det får jag göra på måndag istället. :)
Detta är som ett stickkafé när man utbyter ideér och tips på hur man ska sticka samt vad. Man blir aldrig fullärd så är det. Samt att man aldrig kan få nog av ideér på vad man ska göra härnäst.
Tusen tack till Tomellila kommun och dess ekonomi avdelning för en trevlig och givande dag.