PRIDE 2017 I PARIS

Eftersom vi inte gick in på Louvren utan gick och tog en öl i stället så hann man stänga av gatan Rue de Rivoli. När vi gick tillbaka så funderade vi på varför. Magnus frågade en polis men han viftade bara Magnus vidare. Så jag fick känslan av att vi kanske inte skulle vara där men tänkte att jag frågar nästa polis. Polisen svarade att det var en liten manifestation som hette PRIDE 2017.  Jag insåg genast var vi hamnat och förstod att detta var jättehäftig.
Så jag ringde min svägerska som jag vet aldrig i livet skulle vilja missa detta. 
Massor av människor ute på denna gata. Man gick från torget ovanför Louvren och längs hela Rue de Rivoli för att fortsätta till Cite som ligger ett par metrostationer bort.
Vilken parad detta var och så underbarat att se dessa människor fira.
Här så långt man kan se började paraden och det var ett hav av människor.
Så långt man kan se här på andra sidan av denna gata gick man innan det svängdes runt hörnet för att fortsätta.
Det fanns alla möjliga kreationer och utstyrslar denna dag.
Att för en gångs skull vara på rätt plats vid rätt tillfälle gjorde att jag fick gåshud. Jag frågade en fransman om hur många som deltog. Han svarade att cirka 750 000 stycken som gick i paraden. 
Lastbil på lastbil passerade oss med ena temat efter det andra temat. Allt från adopitionsrätt till rätten att gifta sig med vem man vill. Alla vill bara bli älskad för den personen den är och att kön inte definerar personen man är.
Så klart passade jag på att använda min selfiestick.
Detta var en upplevelse som jag är super glad att kunna varit med om. Paraden startade kl 14.00 och när vi gick hem kl 18.30 så hade man inte hunnit halvägs. Det var lika mycket kvar. Tog massor av bilder så att minnet i telefonen och batteriet tog slut.
Att få vara med om detta som ordförande i Visions avd höör  var en ynest eftersom Vision jobbar hårt för dessa frågor på våra arbetsplatser. Samt att min arbetgivare har tagit en HBTQ-policy. 
Vision står upp för allas lika värde, inkludering och mångfald på jobbet.
Med mångfald menar vi en arbetsplats för alla.
Och detta är jag stolt över att representera.

Paris 2017

Denna tisdag 20 juni så steg vi upp tidigt som vanligt men inget jobb väntade. Vi skulle resa till Paris med min svågers familj. Han hade fått en resa i present av sin fru och hon hade på ett tidigt stadie frågat om vi hade lust att följa med. Men detta visste han inte om och därför åkte vi in till kastrup innan de skulle komma. Så när han såg oss fattade han att vi skulle åka med :)
Jag hade bokat ett rum på ett litet hotel mitt i Paris och det hade fått både bra samt negativa recensioner.  När kom dit så insåg vi att detta var det sämsta vi bott på och det var ett hotell som man inte renoverat på länge. Vi hade rena sängar, toa med dusch på rummet i alla fall. Det bästa var att personalen jobbade hårt för att serva oss med allt som vi frågade efter och att vi bodde mitt i Paris. Denna stad var dyr att bo och äta i men attraktionerna var hyfsat billiga. 
Första kvällen så åkte vi till Notre Dame för att titta på denna gigantiska kyrka. Den har varit med i många filmer och är väldigt vacker trots alla figurer som finns runt om den. Framför allt så var den otroligt i mörket när den lystes upp. Mindre roligt var alla råttorna som sprang om kring bland buskar och gräset, usch...
Dag två innebar att vi skulle besöka denna gigantiska stålkontruktion som heter Eiffeltornet. Så klart skulle vi åka upp till toppen. Detta innebar två hissar upp och vid andra delen upp hamnade jag vid fönstret i hissen. Detta kändes lite pirrigt eftersom hissen var smockad med människor och vi åkte högt upp.
Väl uppe så kunde man köpa champange och så klart ska man fira när man är 284 meter upp i luften. Detta var jättehäftigt att vara så högt upp och vädret var underbart.
Att stå under tornet gav även detta en hisnade känsla eftersom man känner sig så liten.
En av dagarna så blev det ett besök till Triumfbågen och en promenad längs Champs Elysees. En mycket bred väg mitt i Paris med flera filer. Här kan man snacka om rondellkörning :)
På vägen till den berömda bågen så passerade vi många lyxaffärer. Som denna där man behövde gå igenom en säkerhetskontroll innan man kom in. Jag trodde minst att de skulle göra en inkomstkontroll för att vara säker på att man kunde handla där. :D
Denna kväll firade vi Micke som fyllade 50 år och vi beställde in några öl av storleken STOR.
 På denna resa inköpte jag en selfiestick och fotade hejvilt, titta vilka som fick vara testobjekt :)
Mannen och jag vi brukar vara ute och gå jättemycket på våra semestrar, så även denna gången. Vi skulle gå till Monmatre tänkte vi. Fram med kartan och vi började gå. Vid ett tillfälle så fick vi fråga efter vägen och killen som vi frågade så lite fundersam ut. Han frågade om vi verkligen skulle gå dit och att om vi vsste det så var det minst fyra kilometer dit. Vi sa ja det visste vi och att vi skulle gå, han virrade nog på huvudet när vi gått och tänkte tossiga turister.
Väl framme vid denna plats där Sacré-Cœur kyrkan finns i Monmantre så visar det sig att man måste gå i trappor om man inte vill ta linbanan. Men linbanan är inte för oss eftersom vi låg i träning förra året i Jerusalem. 
Detta är sista biten på alla trapporna. Men väl framme så gick jag in och tog ett varv i denna kyrka där det senaste 125 åren har det alltid funnits någon som bett, så även denna dag.
Ett besök till mega slottet Versaille var också ett måste. Där lyx och överflöde gick hand i hand.
I vårt bagage hade vi packat ett hänglås som skulle lämnas i Paris bland tusen andra hänglås.
Här har vi förevigat vår kärlek genom att hänga låset och kasta nyckeln i Seine.
Ett besök på Louvren skulle vi hinna med tänkte vi. Tyvärr var ön så lång att vi hoppade detta men tur var det. För vi gick i stället på PRIDE festivalen i Paris 2017.