Kreativ integration

Ikväll var jag på en föreläsning som heter Kreativ integration och handlar om hur de ensamkommande barnen agerar och varför de agerar så. Om hur vi ska bemöta dem så att de får förståelse för Sverige och integreras på rätt sätt.
Mustafa förklarade på ett pedagogiskt och enkelt sätt var man kan möta skillnader samt varför de uppstår. Gav en något att tänka på och kanske på hur man ska agera i sitt eget sätt.
Många saker var självklara för mig men vissa saker ska jag ta till mig. Kan varmt rekommendera Mustafas föreläsning.
Respekt för en annan behöver inte vara samma som för någon annan. Han pratade även om att vi i vårt sätt att hjälp ibland stjälper istället. Många bra saker kom upp i dialogen med publiken.

Virkad tunika

Det var dags för ett nytt mönster Min tanke var att det skulle bli en poncho. Hade ett speciellt garn i åtanke. Hade köpt garn i Turkiet på en av våra resor dit, ett grönt bandgarn med glitter

Startade med 180 luftmaskor och tänkte att ponchon skulle bli sexkantigt. Jag virkade och virkade..så virkade jag lite till.. När jag kommit en bit på vägen så fick jag en idé om att detta skulle bli en tunika istället. Så det var bara att ställa om och fixa till en tunika. Jag började mitt mönster. Att skriva ner ett mönster är inte det lättaste. Speciellt eftersom man inte började med att skriva när man startade på mönster. Men nu måste jag börja på en ny tunika och från början skriva ner varje varv.

Så här blev den och än har jag inte hunnit med att pressa den.
Den kommer att bli jätte fin på men detta med att ta selfies, hmmm. Övningen ger färdighet och så småningom kan nog jag med bli bra på det. :)

Mina anteckningar är ett enda virr varr och det är tur att jag kan läsa min egen handstil. 😁 Nu ska de renskrivas under tiden som jag gör nästa tunika. 

Sen kommer mönstret ut på min hemsida till försäljning för de som är intresserade.

Make hummus..

Fann denna på youtube som handlade om hummus. Sen vi åkte till Jerusalem så har denna rätt blivit en av våra favoriter. Man kan ha den till så många olika matsorter och vi använder den till mycket. Gör detta genom att ex använda kött som är det som vi gillar mest men vi har även infört "bömber" till denna rätt.  Hur man gör "bömber" går att läsa om i ett av mina tidigare inlägg.
Fann denna youtube video väldigt intressant och ville gärna dela med mig.
Har man inte smakat hummus så sätt igång, en helt underbara röra som passar till allt.